Skip to the content

incidenten en ongevallen registratie app

IQ incidenten register | Reinder.eu

IQ-Kwaliteit app: incidenten en ongevallen registratie


In iedere organisatie worden fouten gemaakt en vinden incidenten plaats. Om hier inzicht in te krijgen en om de kans op herhaling te voorkomen, is het van belang om incidenten en ongevallen op de juiste manier te registreren. Je bespaart hiermee geld en werkt tegelijkertijd aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van je organisatie.

Waarom de IQ-Kwaliteit app gebruiken voor het registreren van incidenten en ongevallen?

Incidenten en ongevallen registreren is een onderwerp waar de gemiddelde medewerker niet graag mee bezig is en wat niet te veel tijd in beslag mag nemen. Wij hebben daarom een slimme app ontwikkeld die voor alle medewerkers eenvoudig in gebruik is en waarmee vanaf de werkvloer in een korte tijd een incident geregistreerd kan worden via de computer, tablet of smartphone.

De voordelen van IQ-Kwaliteit

IQ-Kwaliteit is een slimme app met veel handige functionaliteiten die het registeren van incidenten en ongevallen heel eenvoudig maakt. Een aantal voordelen op een rij:

 • Alle gegevens over incidenten en ongevallen opgeslagen op één overzichtelijk online platform.
 • IQ-Kwaliteit is responsive en daardoor te gebruiken op Android, iOS (Apple) en Microsoft apparaten.
 • Voeg medewerkers, maar ook externe partners toe aan de IQ-Kwaliteit app, waardoor beide partijen op de hoogte blijven van de geregistreerde ongevallen en de maatregelen en oplossingen die daarop volgen.
 • De app voldoet aan de eisen voor keurmerken als ISO, VCA en SQAS.

Functionaliteiten van IQ-Kwaliteit

 • Incidenten en ongevallen registreren
  Registreer eenvoudig en in een korte tijd ongevallen. Zowel het management als de medewerkers op de werkvloer kunnen dit doen.

 • Acties opstellen naar aanleiding van een incident
  Na vrijwel ieder incident moet een aantal acties worden opgevolgd. Het management of een bepaalde organisatie moet bijvoorbeeld geïnformeerd worden. Het aanmaken en monitoren van uitgezette acties is een van de onderdelen van IQ-Kwaliteit.

  Je bepaalt zelf welke gegevens zichtbaar zijn bij verschillende groepen en of de informatie alleen binnen of ook buiten de organisatie gedeeld wordt. Na het aanmaken of wijzigen van een actie worden de deelnemers door middel van een e-mailbericht op de hoogte gebracht.
 • Klachten registreren
  Naast het registreren van incidenten is het met IQ-Kwaliteit ook mogelijk klachten te registreren.

 • Je eigen wizards samenstellen
  Stel voor ieder type incident een eigen wizard (hulpprogramma) samen waarmee je incidenten en klachten registreert, want ieder type incident vraagt om andere gegevens. Een nieuw incident is door deze vooraf samengestelde wizards snel geregistreerd. Standaard leveren wij 20 incidentwizards die je zelf naar eigen inzicht kunt aanpassen, maar het is ook mogelijk om zelf wizards aan te maken. In de video hieronder een voorbeeld van het samenstellen van een wizard.

 • Online rapport
  Nooit meer op zoek naar losse documenten. Met IQ-Kwaliteit verzamel je online, op één platform al je incidenten, ongevallen en klachten.

 • Kosten vastleggen
  Met IQ-Kwaliteit leg je de kosten per incident vast, zo maak je de faalkosten inzichtelijk. Naast interne en externe kosten kun je eigen kostenplaatsen aanmaken en is het mogelijk om zowel de inkomsten als uitgaven te registreren. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale financiële impact van een incident.

 • Eigen velden toevoegen
  Het is mogelijk om veldnamen aan te passen en nieuwe velden toe te voegen, zodat je de app volledig kunt optimaliseren voor je eigen organisatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze softwareoplossing? Bel ons op 0515 - 74 5009 of vul onderstaande contactformulier in.