Skip to the content

VB NET software ontwikkeling

Er is nog steeds veel software in de markt die ontwikkeld is in VB.NET (Visual Basic dot NET). De populariteit van deze programmeertaal is voornamelijk te wijten aan het vriendelijke karakter van de interface en de taal. In de tijd dat Visual Basic ontstond, bood het een relatief eenvoudige manier om Windows-Applicaties te bouwen zonder dat de programmeur kennis hoefde te hebben van memory management of WIN32.

VB.NET versus C#

Visual Basic is een programmeertaal die qua functionaliteiten en snelheid exact hetzelfde kan en biedt als bijvoorbeeld C#. Het grote verschil tussen de beide Microsoft programmeertalen zit vooral in de syntax. De syntax in VB.NET is uitgebreider, doordat er zoekwoorden in plaats van leestekens worden gebruikt, wat het teruglezen vereenvoudigd.

In VB.NET is de mogelijkheid om niet strikt te programmeren erg groot. Dit heeft als voordeel dat het mogelijk is om een decimale waarde, bijvoorbeeld 1,25, aan te bieden als een integere waarde, wordt dus omgezet naar 1. Dit kan vervelende gevolgen hebben als de programmeur niet goed oplet. Hiermee is het niet strikt programmeren dus ook direct een nadeel.

Veel ervaring

Bij Reinder.eu zijn honderden VB.NET projecten gemaakt waarmee we dus een bijzonder brede kennis hebben opgedaan in het ontwikkelen van software met de programmeertaal Visual Basic dot NET.