Skip to the content

Software development ontwikkelmethodes

Vrijwel iedere softwareontwikkelaar predikt een ontwikkelmethode die werkt volgens de sprintmethode. Dit betekent dat het ontwikkeltraject wordt opgeknipt in periodes van twee tot acht weken waarbinnen delen van de software worden ontwikkeld en gepresenteerd aan de klant. In het woud van ontwikkelmethodes leg ik hier kort uit wat deze methodes betekenen. Wil je meer weten over de verschillende methodes? Onderaan de pagina vind je een paar interessante links met meer informatie.

Tip van Reinder : Download eens onze calculatietool en bereken zelf wat software ontwikkelen kost! Klik hier voor meer informatie

Waterval

Van oorsprong komt deze methode voort uit de Waterval-methode waarbij men ervan uitgaat dat de specificatie van eisen regelmatig wijzigt gedurende het proces. Vaak is dit ook zo, maar deze werkwijze heeft wel tot gevolg dat kosten en de doorlooptijd enorm op kunnen lopen. Toch heeft deze methode ook een bijzonder positieve kant: er ontstaat geen discussie over eventuele afwijkingen in het oorspronkelijke pakket van eisen en wensen.

Scrum

Een ander breed geaccepteerde vorm van werken is de Scrum-methode. Hierin wordt geen rekening gehouden met wijzigingen maar is er naast de sprints een dagelijks overleg over de voortgang waarin eventuele hobbels zowel voor- als achteraf worden besproken in het team.

DevOps

Inmiddels is DevOps de volgende ontwikkelmethode in de rij. DevOps lijkt op Scrum maar heeft een extra dimensie toegevoegd aan de methode. DevOps gaat ervan uit dat iedere rol in het ontwikkeltraject gelijk en even belangrijk is. Er is dus geen hiërarchisch onderscheid tussen een projectmanager en een junior developer. DevOps wil dat iedereen een gelijkwaardige verantwoordelijkheid neemt, en zichzelf maar ook de ander aanspreekt op deze verantwoordelijkheid.

 

Bizar snel software ontwikkelen

Maatwerksoftware is nu bereikbaar voor iedereen.

Je bent op zoek naar software om je proces te optimaliseren en denk hierbij aan een op maat gemaakt software pakket? Misschien heb je wel software die sterk verouderd is en ben je terughoudend in de herontwikkeling omdat er zoveel primaire processen afhangen van je software? Voor dergelijke situaties is het Whacky FrameWork een oplossing waarmee we bizar snel software kunnen ontwikkelen.

Whacky Framework

Reinder.eu

Tingietersstraat 14
8601WJ  Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)6 290 34 627

KvK nr.: 670 82 130

 

Route