Skip to the content

.Net en C# softwareontwikkeling

Er bestaan veel verschillende programmeertalen en ook diverse frameworks. Reinder.eu is onder andere gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties in het framework .Net (spreek uit als ‘dot net’) en de programmeertaal C# (spreek uit als ‘C sharp’).

.Net

.Net is een framework dat draait op Microsoft Windows besturingssystemen. Een framework is een hulpmiddel om applicaties te kunnen programmeren. Het bevat namelijk een bibliotheek met voorgecodeerde softwareoplossingen. .Net heeft meer dan 70 programmeertalen waarvan C# een van de meest gebruikte is.

De voordelen van .Net

Het grootste voordeel van het .Net framework is dat het applicaties naadloos met elkaar laat samenwerken. Ook wanneer ze geschreven zijn in verschillende programmeertalen.

De voordelen van C#

C# is een van de meest gebruikte programmeertalen binnen het .Net framework. En dat is niet zonder reden. Met C# kunnen applicaties ontwikkeld worden voor meerdere platformen, waaronder web, desktop en mobiele apps. Op de markt van smartphones en tablets gaat Microsoft hiermee de concurrentie aan met Apple en Android.

Een ander voordeel van C# is dat je met relatief weinig code veel kunt maken. Applicaties programmeer je in een ‘ontwikkelomgeving’ en elke taal gebruikt daarvoor een andere. C# maakt gebruik van Visual Studio. Je beschikt hiermee over krachtige tools voor het ontwikkelen van een applicatie.

Een tegenhanger (maar veelal met dezelfde mogelijkheden) van C# is VB.NET.