Skip to the content

API ontwikkeling laat je software samenwerken

Vrijwel alle software kan tegenwoordig data uitwisselen en daar is voor jou als ondernemer veel winst te behalen. Met een API ben je in staat om data uit een applicatie te delen met een andere applicatie. Deze vorm van het openstellen van data wordt de laatste tijd bijzonder veel toegepast en niet zonder reden.

Best of Breed en de uitwisseling van data middels API

Sinds enkele jaren is Best of Breed enorm in opkomst. Dit is software dat ontwikkeld wordt voor een specifiek doel. Hierdoor is het aanschaffen van een duur ERP systeem overbodig. De voordelen van Best of Breed: de aanschafkosten zijn lager, de functionaliteiten sluiten perfect aan op je wensen en je kunt snel wisselen van leverancier.

Het nadeel ten opzichte van de oude ERP systemen is de extra handelingen die het dubbel invoeren van data met zich meebrengt. Maar hier is een oplossing voor: een API. Een API maakt het mogelijk om data uit verschillende softwareprogramma's met elkaar uit te wisselen, zodat gegevens niet dubbel ingevoerd hoeven te worden.

Open of gesloten data uitwisseling

Een API kan gedeeltelijk open en gesloten zijn. Als je bijvoorbeeld de factuurinformatie alleen beschikbaar wilt stellen voor je afnemers dan zal er sprake zijn van een gesloten API, specifiek voor je afnemers. 

Je kunt ook gebruik maken van een open API om bijvoorbeeld PostcodeAPI.nu in te zetten als Geo tool op je website of in je bedrijfsapplicaties. Hiermee beschik je over een database met alle Nederlandse adres- en locatiegegevens. Een open API zorgt ervoor dat deze tool voor alle gebruikers toegankelijk is. 

Wat we zoals doen..

Bekijk onze API's hier

 

 

 

Wil je meer weten of een vrijblijvende offerte?

Wil je meer weten over de API's die wij hebben gebouwd of een vrijblijvende offerte voor het maken van een API of koppeling tussen bestaande systemen met bestaande API's? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.