Skip to the content

Stage lopen bij Reinder.eu

Stage lopen bij reinder.eu

Bij Reinder.eu vinden we het belangrijk dat je een geweldige stagetijd hebt. Een tijd waarin je niet alleen bezig bent met het verbeteren van je software skills, maar ook meedenkt over onze toekomst en dat van onze klanten.

Werk aan nieuwe technieken in ons IQ-LAB

Als stagiair(e) werk je samen met een programmeur en een student van de interne opleiding aan nieuwe ontwikkelingen in het IQ-LAB. Het IQ-LAB is een afdeling waar we alleen maar bezig zijn met innovaties en nieuwe technieken. Dat doen we niet alleen voor onze klanten, we publiceren de innovaties ook als open source oplossing op onze website en in Github.

In het IQ-LAB wordt gewerkt aan kleine projecten, maar ook projecten waar we langere tijd mee bezig zijn. Zo hebben we het afgelopen jaar gewerkt aan een rapportdesigner voor Laravel. Dit is een tool waarmee gebruikers zelf query’s kunnen samenstellen die dienen als bron voor het rapport en ook kunnen gebruikers zelf een lay-out instellen. Wij zijn hiermee wereldwijd het eerste bedrijf dat speciaal voor het framework Laravel een rapportgenerator heeft ontwikkeld.

Meer dan alleen software ontwikkelen

Naast het ontwikkelen van software houd je je bezig met de kosten van een softwareproduct en de risico’s van ons vak. We leren je welke impact veranderingen kunnen hebben op een budget en waarom het uitwerken van een functioneel of technisch ontwerp zo belangrijk is. Tot slot mag je er op rekenen dat je gebruik kunt maken van alle kennis die er in ons bedrijf aanwezig is.

We bieden je een stageplaats waar echt wat te leren valt en waar je stem gehoord wordt. Je bent voor ons bedrijf van groot belang, want stagiairs leren ons kennismaken en omgaan met nieuwe technieken. We hebben dan ook het hele jaar door twee stageplekken op mbo-niveau 4 of op hbo-niveau beschikbaar.

Ben jij iemand die zo'n stage wel aandurft?

Neem contact op of stuur een e-mail naar info@reinder.eu

Onze stagiair Rens Krauweel aan het woord...

Sinds februari 2017 loopt Rens stage bij Reinder.eu. Hij is 19 jaar, komt uit IJlst en zit in het laatste jaar van de mbo-opleiding Applicatieontwikkeling op de Friese Poort in Sneek. “Maatwerksoftware ontwikkelen in PHP vind ik het leukste onderdeel van programmeren, want je kan je er helemaal in vastbijten en daardoor is het echt een uitdaging en veel leuker dan het maken van bijvoorbeeld een standaard website,” vertelt Rens.

Ik wist dat Reinder.eu gespecialiseerd is in het ontwikkelen van maatwerksoftware, de keus om hier stage te lopen was dan ook snel gemaakt. Ik heb het erg naar mijn zin en ben bezig met een groot project, namelijk het vervangen van het bestaande ticketsysteem door een webbased en uitgebreidere versie. Het ticketsysteem van Reinder.eu is een programma waarin je uren kunt registeren en klanten door middel van korte berichten kunt informeren over de voortgang van projecten.

Het doel van het verbeterde systeem is de klant meer inzicht te geven in de status van tickets. Het ticketsysteem 2.0 maakt het voor klanten onder andere mogelijk om in te loggen en zelf de voortgang van projecten te bekijken.

Het is een erg leuk en uitdagend project waar ik al veel van heb geleerd, onder andere het werken in het framework Laravel was nog vrij nieuw voor mij. Maar door me er in te verdiepen en ermee aan de slag te gaan, gaat het steeds beter. En als ik iets niet snap kan ik altijd collega’s om hulp vragen. Het is dus een erg leuke en uitdagende stageplaats waar je veel kunt leren!”

 

 

 

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess