Skip to the content

Verhoging lage btw tarief

Per 1 januari 2019 gaat het lage BTW tarief omhoog van 6 naar 9 procent. Dit heeft een aantal gevolgen voor gebruikers van Assets en Four Connect.

Prestaties die je in 2018 factureert mogen nog voor het oude tarief worden belast ook als die prestaties pas in 2019 worden geleverd.

Gebruikers van Assets

Indien wij toegang hebben tot de omgeving hoef je niets te doen en wordt het nieuwe BTW tarief toegevoegd op de juiste datum. Hebben we geen toegang neem dan contact op.

Alle boekingen (TMS/ICT/TASK/WORKSHOP/PROJECT) worden automatisch verwerkt tegen het juiste BTW tarief ook als je pas in januari gaat doorboeken. In Assets is de leverdatum leidend voor de bepaling van het BTW tarief.

Gebruikers van Four Connect

Zorg ervoor dat je in 4OnePos het BTW tarief omzet voor de eerste dag van het nieuwe jaar. Het BTW tarief in 4OnePos is niet gekoppeld aan een datum dus let hierop.

In Twinfield ga je naar Administratieve instellingen\BTW instellingen\VAT details en voegt het nieuwe BTW tarief toe aan de BTW codes waarop dit van toepassing is. In Twinfield geef je een datum in waarop het tarief van toepassing is dus deze actie kan je nu al uitvoeren.

Journaliseer, bij voorkeur, handmatig op de laatste dag van het jaar zodat er geen fouten ontstaan in de journaalposten.

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess