Skip to the content

sql server

Hoe maak ik een backup van mijn sql server database

Het maken van een back-up van je SQL server database kan op verschillende manieren. Ik kies ervoor om gebruik te maken van een opgeslagen procedure die je vervolgens eenvoudig opneemt in een Job of je eigen software.

Sql server hoe Vergelijk ik een vorige en volgende record rij sql server

Er zijn verschillende redenen waarom je gegevens uit een record wilt vergelijken met een volgend of vorig record. Tot SQL Server 2012 moest je hiervoor steevast een recursieve query gebruiken of erger nog: een cursor (lus). Dit zijn trage functies die je eigenlijk niet wilt gebruiken.

Hoe maak ik een versiebeheer systeem in sql server

Iedereen die databases ontwikkelt en gebruik maakt van ontwikkel- en productieomgevingen kent de frustratie van het bijwerken van de productieomgeving. Hiervoor zijn verschillende oplossingen waarvan ik er 1 zal bespreken in dit blog.

Over variabele local temp table sql server

In opgeslagen procedures maak ik gebruik van tijdelijke tabellen. Deze zijn erg handig om complexere bewerkingen mee uit te voeren. In deze tabellen sla ik de data op uit de tabellen van de SQL Server database, pas ze aan en geef het resultaat terug als een query of lees de data terug in de SQL Server tabellen.

Hoe importeer ik xml in sql server

Het importeren van XML in SQL Server is niet rechtstreeks mogelijk en dat is ook logisch omdat XML nu eenmaal een ander soort manier van dataopslag is dan de SQL Server.

Recursief zoeken cte common table expression

Soms heb je tabellen waarbij de waarde uit een rij een kind kan zijn van een andere rij in dezelfde tabel. In mijn voorbeeld gebruik ik een prijslijst die onderdeel kan zijn van een bovenliggende prijslijst.

Hoe maak ik een autonummering in sql server

Wanneer je gebruik maakt van de Identity optie in de tabellen van SQL Server dan is het niet meer mogelijk om de waarde achteraf aan te passen. Echter, er zijn in sommige gevallen redenen om dit wel te willen. Een andere reden om de identity niet te gebruiken is het gebruiken van eigen nummerreeksen zoals factuurnummers die je ieder jaar aan wilt kunnen passen.

Zoeken in alle tabellen sql server

Er zijn ontwikkelaars die ervoor kiezen om een SQL Server database te ontwikkelen zonder een duidelijk relationeel verband. Op zich geen dramatisch probleem want dit is prima af te handelen in het datamodel van de applicatie al komt het de performance van de database niet ten goede.

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess

Incidenten registratie

In iedere organisatie worden fouten gemaakt en vinden incidenten plaats. Om hier inzicht in te krijgen en de kans op herhaling te voorkomen, is het van belang incidenten op de juiste manier te registreren. Bekijk de voordelen van ons incidenten registratiesysteem.

Incidenten registratie