Skip to the content

Van der Zee Joure tuinmachines reinigingsmachines en maaikorfonderdelen

van der Zee joure | Reinder.eu

Van der Zee Joure: een familiebedrijf gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van tuinmachines & reinigingsmachines en maaikorfonderdelen


Van der Zee Joure is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van tuinmachines & reinigingsmachines en maaikorfonderdelen. Het familiebedrijf is ruim 30 jaar geleden begonnen met een kleine voorraad aan tuinmachines. Inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 7000 verschillende producten. “Naast het verkopen van machines doen we ook het onderhoud,” vertelt Roswitha van der Zee.

Breed assortiment

Van der Zee Joure verkoopt diverse producten, verdeeld onder drie productgroepen: Tuin & Park, Kärcher Reinigingstechniek en Maaikorfonderdelen. “We zijn ooit begonnen met de verkoop van producten uit het Tuin & Park assortiment en dit speelt nog steeds een grote rol,” vertelt Roswitha. “Je vindt in het assortiment diverse tuinmachines in het hogere segment, waaronder robotmaaiers, bladblazers en kettingzagen. Wij verkopen en doen het onderhoud aan deze producten voor zowel particulieren als bedrijven.


De machines uit het professionele Kärcher Reinigingsassortiment zijn voornamelijk gericht op de zakelijke markt. Een schrobmachine, tapijtreiniger en veegmachine zijn producten uit dit assortiment. In Friesland bieden wij als een van de weinige organisaties het totale professionele aanbod van Kärcher aan en verlenen zelf de onderhoudsbeurten en reparaties aan de machines. Ten slotte hebben we een breed assortiment aan maaikorfonderdelen. Op dit gebied zijn we toonaangevend in Nederland. Wij leveren complete maaikorven en diverse losse maaikorfonderdelen door heel Nederland, maar ook daarbuiten.”

Duurzame relatie met de klant

“Binnen de tuinbranche staan de prijzen enorm onder druk. Veel soortgelijke bedrijven stunten met lage prijzen op hun webshop om snel, veel producten te verkopen. Wij kiezen liever voor een duurzame relatie met de klant en proberen ons te onderscheiden door goede service te verlenen tegen een goede prijs. Voor ons is de webshop voornamelijk een middel om goed gevonden te worden en te laten zien wie we zijn en wat we doen. Kleine producten, zoals onderdelen en accessoires verkopen we wel veel via de webshop, maar grote machines verkopen we het liefst in de fysieke winkel. We kunnen de klant dan advies op maat geven. We noemen de webshop ook wel onze digitale catalogus en de winkel ons kenniscentrum, de plek waar de klant komt voor goed advies.”

“We noemen de webshop wel onze digitale catalogus en de winkel ons kenniscentrum, de plek waar de klant komt voor goed advies”

Nieuwe ontwikkelingen

“Onze grootste uitdaging is om het bedrijf steeds verder te ontwikkelen en te innoveren. Kan het beter? Kan het slimmer? We proberen telkens te vernieuwen om mee te kunnen komen met de ontwikkelingen, want die gaan enorm snel binnen dit vakgebied. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is het gebruik van accu’s in tuinmachines. Tien jaar geleden werkten alle machines op benzine en voor een deel is dit nog steeds het geval. Je ziet voornamelijk particulieren steeds vaker kiezen voor bijvoorbeeld een bladblazer met accu. Het voordeel van een machine met accu, is dat het apparaat licht en handzaam is en er vindt geen uitstoot plaats. Daarnaast kun je een accu gebruiken voor meerdere machines.


Ook de ontwikkelingen op het gebied van robotmaaiers neemt een enorme vlucht. Vijf jaar geleden hadden deze maaiers een vrij lage accucapaciteit, maar dat is sterk verbeterd. Daarnaast hebben veel robotmaaiers tegenwoordig een GPS, waardoor de machine na twee weken maaien de route heeft opgeslagen. Met een speciaal softwareprogramma kunnen wij de robots uitlezen op de computer en zo fouten opsporen en oplossen. Hierdoor kunnen we klanten gericht advies geven. Dit vergt een andere manier van werken. Waar we voorheen alleen in de werkplaats sleutelden aan machines, zijn we nu ook op de computer bezig om problemen van machines op te lossen.”

Gebruik van software

“We gebruiken binnen het bedrijf software voor het bijhouden van de boekhouding. Naast de boekhouding houd ik me bezig met de marketing, de inrichting van de winkel en zorg ik ervoor dat de website up-to-date is. Dit laatste kost me nu veel minder tijd dan voorheen. Reinder.eu heeft voor ons een koppeling gemaakt tussen het boekhoudprogramma en de website, zodat de prijzen op de website automatisch aangepast worden. Dit scheelt mij enorm veel tijd. In de toekomst willen we verder automatiseren, zodat we nog meer de focus kunnen leggen op het ondernemen.”