Skip to the content

luisteren de juiste vragen stellen en samenvatten

software luisteren de juiste vragen stellen en samenvatten

Stel, je komt bij de Gamma en zegt tegen een willekeurige medewerker: “Ik wil een gat in de muur.” Een goede medewerker zal nog wat doorvragen en je uiteindelijk adviseren een boormachine te kopen met bijbehorende boortjes, pluggen en schroeven.

Stel, je komt bij een timmerman en zegt tegen de timmerman: “ik wil een gat in de muur.” Een goede timmerman zal nog wat doorvragen en het gat voor je boren, er een plug in slaan en de schroef op de gewenste diepte erin draaien.

In beide gevallen bent je goed geholpen, want je hebt een vraag gesteld op een plek waar je het gegeven antwoord mag verwachten, terwijl je in beide gevallen totaal iets anders hebt gekregen dan wat je oorspronkelijk vroeg. Immers, je wilde een gat in de muur.

Zo werkt het in onze branche ook. Een vraag die niet goed is geformuleerd, levert in het gunstigste geval een product of dienst op dat doet wat het moet doen, maar niet wat je oorspronkelijk hebt gevraagd. Het is dus zaak dat een klant de vraag goed formuleert en dat wij goed luisteren en de vraag op de juiste manier interpreteren.

Wat levert dat dan op?

Afhankelijk van de grootte van het project is een goed onderbouwd plan het verschil tussen binnen het budget blijven en het budget 100% overschrijden. De investering in een paar uur tot een paar dagen consultancy, overigens tegen normale tarieven, verdien je dus snel terug.

Meer weten?

Bel ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur en maak eens een vrijblijvende afspraak: 0515 - 74 5009.

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess