Skip to the content

Rob Zoet: De wens van de klant staat bij logisal voorop

Rob Zoet: "De wens van de klant staat bij ons voorop" | Reinder.eu

Rob Zoet is de bedenker en ontwikkelaar van het softwarepakket LogiSal. Dit is software voor salarisadministratie en valt onder het overkoepelende bedrijf Logihuis. Daarnaast runt Rob samen met Marijke Sikkema Salariszaken, een dienstverlenend administratiekantoor dat gespecialiseerd is in alles wat met salarisadministratie te maken heeft. “Beide bedrijven werken samen en hebben hetzelfde idee over de bedrijfsvoering: de wens van de klant staat altijd voorop,” vertelt Rob.

 

Van belastingadviseur tot softwareontwikkelaar

Rob had al vroeg de drive om zelf een bedrijf te beginnen. “Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en ben na de studie een eigen belastingadvieskantoor begonnen, vertelt Rob. “Hier is het idee voor het ontwikkelen van salarissoftware ontstaan, want er was naar mijn idee geen geschikte software op dat gebied. Dit was het begin van LogiSal. De allereerste versie ontwikkelde ik halverwege de jaren tachtig voor MS-DOS, het eerste besturingssysteem voor computers.


Eind jaren negentig heb ik mijn belastingadvieskantoor verkocht en ben ik me samen met Marijke volledig gaan richten op LogiSal om het verder te ontwikkelen en aan de man te brengen. De software was inmiddels verouderd en Windows was al een tijdje op de markt. Ik besloot het pakket daarom te herschrijven voor Windows. Ik zeg het eerlijk, het was een gok, maar ik had wel een voorsprong op concurrenten door mijn ervaring met het internet.”

Softwarepakket LogiSal

“Het vernieuwde LogiSal pakte goed uit en sloeg aan bij de doelgroep, de verkoop groeide elk jaar met ongeveer 100 pakketten,” gaat Rob verder. “Het softwarepakket is oorspronkelijk geschreven voor accountantskantoren, maar ook MKB-bedrijven maken er gebruik van. LogiSal is ‘one size fits all’, het is namelijk één compleet pakket voor alle branches waarin snelheid en efficiëntie centraal staan.


Het softwarepakket was in het begin beperkt tot alleen salarisadministratie, nog niet geschikt voor alle branches en er was geen communicatie met andere instanties mogelijk. In de loop der jaren hebben we dan ook veel veranderd en toegevoegd aan de software, waaronder het berichtenverkeer van de loonaangifte en later de pensioenaangifte.


LogiSal is inmiddels een zeer uitgebreid geautomatiseerd salarisadministratiepakket dat gekoppeld kan worden aan andere software, zoals een boekhoudpakket. Al meer dan 10.000 bedrijven worden er mee verloond en van klanten horen we regelmatig dat het wordt ervaren als zeer gebruiksvriendelijk.”

Wens van de klant staat voorop

“Klanten betalen één keer per jaar een vast bedrag voor LogiSal. Daarmee hebben ze volledig toegang tot de software en altijd gratis service van de helpdesk. Vier medewerkers zijn dagelijks bezig om klanten via de helpdesk zo goed mogelijk van dienst te zijn en dezelfde dag antwoord te geven.


Niet alleen via de helpdesk, maar ook daarbuiten proberen we zo goed mogelijk aan de wensen van onze klanten te voldoen. Steeds vaker kregen we de vraag of het mogelijk is om met LogiSal online de salarisadministratie te doen. We hebben daarom een aantal jaren terug een private cloud voor LogiSal ontwikkeld. De private cloud is een streng beveiligd portaal voor de salarisadministratie waar je alleen in komt met een adres en wachtwoord.”

Salariszaken

“Bedrijven hebben met LogiSal niet de mogelijkheid om een publiek online account aan te maken. Toch merkten we dat binnen accountantskantoren en MKB-bedrijven de vraag naar een online portaal, waar meerdere mensen tegelijk kunnen werken aan één salarisadministratie, toenam. Ook kwamen er steeds meer signalen uit de markt dat er behoefte was aan een administratiekantoor dat zich alleen richt op salarisadministratie. Mede om deze redenen heb ik in 2006 samen met Marijke Salariszaken opgezet, waar zij leiding aan geeft. Dit is een dienstverlenend administratiekantoor dat in de praktijk samenwerkt met Logihuis.”


Salariszaken richt zich specifiek op alles wat met salaris te maken heeft en ondersteunt en adviseert in het verzorgen van salarisadministratie voor accountants- en administratiekantoren en MKB-bedrijven. “De wens van de klant staat altijd voorop,” zegt Rob stellig. “Bedrijven hebben daarom bij Salariszaken de mogelijkheid om te kiezen voor publieke online software of private software (LogiSal).” 

Automatisch berichtenverkeer

Automatisering speelt bij zowel LogiSal als Salariszaken een belangrijke rol. “Onze softwarepakketten zijn te koppelen en zorgen er samen voor dat alles wat met salarisadministratie te maken heeft optimaal en vooral automatisch werkt. LogiPoort is een voorbeeld van software dat samenwerkt met LogiSal en ervoor zorgt dat de loonaangifte beveiligd en automatisch wordt verzonden naar de belastingdienst en de pensioenaangifte naar de pensioenfondsen.


Onlangs heeft Reinder.eu voor ons een tool ontwikkeld, genaamd Employee-Self-Service, waarmee LogiSal de salarisspecificatie automatisch verzendt naar een online omgeving. Zij hebben daar ook een passende app voor gemaakt, waarmee medewerkers direct inzicht hebben in hun salarisdocumenten, zoals loonstroken en jaaropgaven. Dit werkt erg goed. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Microsoft en gebruikers kunnen zelf instellen of ze een push notificatie krijgen als er een nieuw document beschikbaar is.”

Breed inzetbare medewerkers

Rob zou graag zien dat zijn bedrijf ook in de toekomst een functie blijft houden, ook wanneer hij er zelf niet meer bij betrokken is. “Het is nu al zo dat de onderneming blijft draaien wanneer Marijke en ik niet aanwezig zijn en elke functie binnen het bedrijf is door minstens twee medewerkers uit te voeren. Van onze medewerkers wordt dan ook veel verwacht, ze moeten brede kennis hebben van computers en software, want klanten komen met veel verschillende vragen.

 

“Medewerkers mogen een deel van hun uren vullen met zelfgekozen taken”

 

Naast dat ze klanten te woord staan via de helpdesk en werkzaamheden verrichten voor Salariszaken, mogen de medewerkers ook een deel van hun uren vullen met zelfgekozen taken. Zo is een medewerker verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en een andere medewerker onderhoudt LogiPoort. Dit zijn de voordelen van een klein bedrijf en dit heeft ook voordelen voor onze klanten. Zij kunnen door de brede kennis van onze medewerkers terecht voor allerlei vragen met betrekking tot computers en software.


Ook in de toekomst willen we waarde blijven toevoegen aan onze klanten. Onze dienstverlening blijven we dan ook constant optimaliseren. Met het oog op de toekomst zijn nu al processen in gang gezet die zullen leiden tot die optimalisering. Het bieden van de keuze tussen publieke of private software is daar een voorbeeld van.”

Reinder.eu

Tingietersstraat 14

8601WJ Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)515-227027

KvK nr.: 670 821 30

 

Route

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess