Skip to the content

Parkvakanties vergelijkt vakantieparken tot op detailniveau

Parkvakanties vergelijkt vakantieparken tot op detailniveau | Reinder.eu

Op Parkvakanties vind je meer dan 500 vakantieparken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië. “Je kunt de vakantieparken tot op detailniveau met elkaar vergelijken. We proberen ieder vakantiepark zo compleet mogelijk te tonen in woord en beeld. Op die manier geven we net dat beetje extra informatie en inspiratie waar mensen naar op zoek zijn,” vertelt Laurens Taekema (eigenaar).

Van webbouwer tot vakantiepark-specialist

Laurens heeft Hogere Informatica gestudeerd en begon tijdens zijn studie met het bouwen van websites. Na voor enkele webbureaus gewerkt te hebben, startte hij in 2006 zijn eigen webbedrijf. “In mijn eigen bedrijf kon ik mijn ervaringen en creativiteit kwijt en dit combineren met het ondernemerschap,” vertelt Laurens. “Ik deed alles zelf; van het ontwerpen en ontwikkelen van een website tot en met de marketing.”


Een jaar na de start van de onderneming is er een compagnon bijgekomen. “We deden mooie projecten voor leuke klanten. Toch zagen we onze kans schoon om ook enkele eigen projecten op te starten. We kozen voor de reisbranche, omdat we reizen zelf ook te gek vonden. We zetten onder andere ReisMee (een online reisblog-dienst), Rondreis.nl (rondreizen vergelijken) en Parkvakanties (vakantiepark-specialist) in de markt. Al snel werd het runnen van onze eigen websites de dagelijkse bezigheid. Binnen twee jaar mocht Parkvakanties zich al dé vakantiepark-specialist van Nederland noemen.”

Nieuwe website Parkvakanties

Op Parkvakanties staan vakantie- en bungalowparken in Nederland, maar ook daarbuiten. Voor iedereen die op zoek is naar een vakantiepark is dit de ideale website. Toch kreeg de vakantieparken website steeds minder aandacht. Zonde vond ik, dus besloot ik eind 2015 nieuw leven in te blazen in Parkvakanties. De eerste stap was het laten ontwikkelen van een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Vervolgens ben ik zelf aan de slag gegaan met het ontwerpen van een nieuw webdesign. Ook heb ik Reinder.eu ingeschakeld. Zij hebben het technische deel van de website aangepast en het nieuwe design gekoppeld aan de backend. In oktober 2016 is de vernieuwde Parkvakanties website de lucht in gegaan.”

Virtuele toer door een vakantiepark

“De vernieuwde website van Parkvakanties is erg compleet, je vindt er onder andere parken van grote ketens als Center Parcs, Landal GreenParks en Roompot, maar ook kleine individuele parken staan erop. Het is een website waarmee je vakantieparken tot op detailniveau met elkaar kunt vergelijken. Zoek bijvoorbeeld op ‘parken met een zwembad’ of ‘parken in een bosrijke omgeving’. De prijzen van de vakantieparken zijn daarbij ondergeschikt, ik zet vooral in op de beleving. Wel zijn er regelmatig vakantiepark aanbiedingen te vinden op de website.


Parkvakanties richt zich vooral op jonge gezinnen met kinderen. Zij zoeken vaak het gemak van een huisje, leuke dingen om te doen voor de kinderen en alle faciliteiten die het aantrekkelijk en gemakkelijk maken om erop uit te gaan. Een andere belangrijke groep is senioren. Zij worden juist aangetrokken door de rust, ruimte en natuur die je bij veel vakantieparken vindt.


Parkvakanties heeft als doel om vakantiegangers als het ware een virtuele toer te geven door een vakantiepark. Niet alleen met nuttige informatie, maar ook met beschrijvende teksten en veel beeld. Op die manier krijg je een echte totaalbeleving en kunnen de bezoekers het beste bepalen welk park het meest geschikt is voor hun vakantie.”

Online zichtbaarheid

“Parkvakanties heeft een speciaal inspiratie-blog om de bezoekers te inspireren en informeren over de parken, de omgeving en mogelijke uitstapjes. Denk daarbij aan een uitgebreid fotoverslag van een subtropisch zwembad of de mooiste plekjes op Texel. Ik ga graag bij vakantieparken langs om hiervoor inspiratie op te doen en om parken uitgebreid te fotograferen. Dat Parkvakanties onafhankelijk is, is een voordeel, want mensen hechten meer waarde aan content van een onafhankelijke informatiebron.”

 

“Zorg dat je met je bedrijf continu online aanwezig bent”

Parkvakanties is te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Google+. “Op de verschillende social mediakanalen plaatsen we bijvoorbeeld aanbiedingen van parken maar ook inspirerende vakantie-items. Binnenkort komt er ook een YouTube-kanaal voor Parkvakanties. Door middel van video’s kunnen mensen dan meer te weten komen over een bepaald park. Online zichtbaarheid is een belangrijk onderdeel voor bijna iedere onderneming, omdat het de vindbaarheid van je bedrijf vergroot en je daarmee meer nieuwe bezoekers aantrekt.”

 

Reinder.eu

Tingietersstraat 14

8601WJ Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)515-227027

KvK nr.: 670 821 30

 

Route

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess