Skip to the content

Office IT biedt ondernemers naast advies op maat en IT beheer een complete online werkplek

Office IT biedt ondernemers een complete online werkplek | Reinder.eu

Nick Betgem is samen met Frank Roffel en Stefan Ooms eigenaar van Office IT uit Sneek. Het IT-bedrijf dat samen met zeven personeelsleden een hecht team vormt, werkt voor meer dan 750 verschillende MKB-bedrijven in met name Noord-Nederland. “Wij bieden ondernemers een breed dienstenpakket: van advies op het gebied van IT tot en met het implementeren van een complete online werkplek,” vertelt Nick Betgem.

Breed dienstenpakket Office IT

Office IT is in 2007 opgericht door Frank Roffel en Stefan Ooms, Nick Betgem is in 2015 mede-eigenaar geworden. Net als veel andere IT-bedrijven beheert Office IT computersystemen, maar het bedrijf doet meer. “We bieden complete pakketten aan met telefonie, internetverbindingen en verschillende online diensten. Een klant kan een heel pakket afnemen, maar kan er ook voor kiezen om een aantal onderdelen te kopen,” vertelt Nick.

“Een groot deel van ons aanbod valt onder cloud computing. Dit is het op afstand werken in een online omgeving. Toen we net begonnen met het aanbieden van diensten in de cloud, was het nog vrij nieuw en onstabiel. Inmiddels is het niet meer weg te denken. Zowel websites, telefonie als hosting kunnen werken in de cloud.”

 

Belang van goede beveiliging

“Het goed beveiligen van een computer- en cloudsysteem is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden,” gaat Nick verder. “Nieuwsberichten over datalekken en het toeslaan van hackers maakt mensen hiervan meer bewust. Dit merken we ook bij onze klanten, want we krijgen hierover vaak vragen. Beveiliging is daarom een van onze aandachtspunten voor dit jaar en de komende jaren.

Ondanks dat steeds meer bedrijven zich bewust zijn van het belang van goede beveiliging, weten velen niet dat het niet goed beveiligen van een systeem nog een andere consequentie heeft. Als je systeem namelijk gehackt wordt en je kunt niet aantonen dat het goed beveiligd is, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Goede beveiliging begint bij een stukje bewustwording. Denk bijvoorbeeld aan het laten rondslingeren van USB-sticks zonder versleuteling of een zakelijke e-mail op een smartphone zonder toegangscode.”

“Met twee-factor authenticatie is je online account beter beveiligd”

Voorkomen is beter dan genezen en Office IT probeert dan ook vooral preventief te werken. “We bieden bijvoorbeeld twee-factor authenticatie aan. Dit is een manier om online accounts beter te beveiligen. Naast een wachtwoord dien je een extra code in te voeren die je genereert via een persoonlijk apparaat, zoals een smartphone. Bij Facebook en WhatsApp wordt dit al veel gebruikt, maar binnen het MKB is het nog vrij onbekend. Je zou het kunnen gebruiken bij het opstarten van een computer of bij het inloggen in de mail. Daarnaast sturen we regelmatig nieuwsbrieven met daarin tips over het beveiligen van computersystemen en websites.”

Korte en snelle lijnen

Office IT streeft naar korte en snelle lijnen. “Wanneer klanten ons bellen met een probleem, lost onze helpdesk het in bijna alle gevallen direct op. We krijgen hierover veel positieve reacties. Daarnaast vinden we persoonlijk contact erg belangrijk. Stefan en ik gaan zelf bij klanten langs om het contact te onderhouden.”

Ook op het gebied van hosting heeft Office IT alles zelf in de hand. “We hebben twee datacenters in Groningen en sinds kort ook twee in ons eigen pand waar alle gegevens en data van onze klanten zijn opgeslagen. Het grootste voordeel hiervan is dat we niet afhankelijk zijn van andere partijen, mocht er een storing zijn. Met meer dan 750 actieve klanten is het erg handig dat we problemen met de server zelf kunnen oplossen.”

 

Assets software

Voor de administratie en het verwerken van tickets hebben we jaren gebruik gemaakt van een groot en log systeem, wat ons op een gegeven moment niet meer voldeed. De zoektocht naar iets wat gemakkelijker en sneller werkt en gekoppeld kan worden aan andere software, waaronder SnelStart en Mailchimp, was begonnen. We kwamen terecht bij Reinder.eu die ons Assets aanbood. Enthousiast waren we direct, want de software voldeed precies aan onze wensen. Naast dat Assets te koppelen is aan andere software, werkt het altijd en snel. En omdat het programma zo actueel is kunnen we veel beter sturen op uren en omzetten.

We gebruiken Assets onder meer voor het aanmaken van tickets en offertes, het bijhouden van gewerkte uren en het registreren van vakantiedagen. Daarnaast werkt de software samen met Klipfolio. Dit programma haalt automatisch gegevens uit Assets, waardoor we iedere dag een overzicht hebben van de gewerkte uren, hardware omzet en taken die nog open staan.”

Experience ruimte

Onlangs is Office IT verhuisd naar een groter pand in Sneek, waar ze erg blij mee zijn. “Het pand heeft meer ruimtes dan ons vorige onderkomen en daardoor meer mogelijkheden. De komende tijd gaan we aan de slag om de gezamenlijke benedenruimte in te richten als ‘experience ruimte’. In deze showroom kunnen bedrijven zelf ervaren wat het werken in de cloud inhoudt. We willen graag een open en laagdrempelige organisatie zijn die kwaliteit levert. Een ruimte waar je zo binnen kunt lopen en onze producten kunt bekijken en uitproberen, versterkt dat.”

Ook voor de langere termijn heeft Office IT doelen waar ze al deels mee zijn begonnen. “De IT-branche is volop in beweging en veranderingen volgen elkaar razendsnel op. We kijken naar wat nu belangrijk is, maar ook over vijf jaar. We zijn daarom nu al bezig met regels die de wet van datalekken stelt. Deze regels zijn nu nog niet verplicht maar over een paar jaar wel, want datalekken zal een steeds grotere rol gaan spelen.” Nick geeft ondernemers daarom de volgende tip mee: “Wees je ervan bewust dat het steeds eenvoudiger zal worden om systemen te kraken. Ga daarom zorgvuldig om met automatiseringssystemen en zorg ervoor dat het goed beveiligd is, dan valt je achteraf nooit iets te verwijten als je wel getroffen wordt door bijvoorbeeld een virus.”

Reinder.eu

Tingietersstraat 14

8601WJ Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)515-227027

KvK nr.: 670 821 30

 

Route