Skip to the content

Google voegt add-ons toe aan Gmail

Add-ons voor Gmail | Reinder.eu

Naast add-ons voor je browser zoals Google Chrome, heeft Google nu ook add-ons voor Gmail uitgebracht.

Wat is een add-on?

Een add-on is een toevoeging aan software die daarmee extra functionaliteiten krijgt. Voor webbrowsers zijn verschillende add-ons beschikbaar. Adblock is een veel gebruikte, het blokkeert advertenties en geeft daarmee meer functies aan je webbrowser. Een ander voorbeeld is Pocket, waarmee je eenvoudig artikelen, video’s en afbeeldingen opslaat.

Add-ons voor Gmail

En nu bestaan er dus ook add-ons voor Gmail. Zo kun je extra functionaliteiten toevoegen aan je mail, zowel via het web als op mobiel. Aanvankelijk heeft Google tien add-ons gelanceerd, waarvan er op dit moment acht in Nederland beschikbaar zijn.

Een add-on installeren

Zo installeer je een add-on: ga naar Gmail en klik op ‘instellingen’. Hier vind je de optie ‘Add-ons toevoegen’. De applicatie stuurt je door naar een online marktplaats, genaamd G Suite Marketplace, waar je de gratis add-ons kunt installeren. Het aanbod is op dit moment niet groot, maar er zitten zeker handige add-ons tussen, waaronder Dialpad, voor het bellen van contacten vanuit berichten. Ook Wrike is een slimme add-on en maakt het mogelijk om taken te maken, te bekijken en te bewerken vanuit e-mails.


Het aantal add-ons is nu nog beperkt, maar de kans is groot dat Google in de toekomst meer
add-ons toevoegt.

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel