Skip to the content

Glasrenovatie renoveert onder meer beschadigde ruiten, vensterbanken en kozijnen

Glasrenovatie | Reinder.eu

Het renoveren van beschadigende ruiten, vensterbanken en kozijnen. Voor Glasrenovatie is het dagelijkse kost. “Het komt vaak voor dat ruiten van nieuwbouwprojecten, zoals woningen of kantoorpanden tijdens de afwerking beschadigd raken. Vervangen is erg kostbaar en vaak ook niet nodig, want wij kunnen met specifieke polijstmachines krassen en chemische aanslag in de meeste gevallen verwijderen en het glas weer als nieuw laten lijken,” vertelt Jacqueline Walta, Bedrijfsleider bij Glasrenovatie.


Glasrenovatie

Glasrenovatie is in het begin van de jaren negentig opgericht. Bijna dertig jaar later is het nog steeds een groeiend bedrijf. De dagelijkse leiding wordt gedaan door Jacqueline Walta, die al vijftien jaar werkzaam is bij de Friese organisatie. “Wij werken voornamelijk voor bouwbedrijven,” vertelt Jacqueline. “Bij de oplevering van een nieuwbouwproject komt het vaak voor dat ruiten tijdens de afwerking beschadigen. Het is erg kostbaar om ruiten te laten vervangen. Het verwijderen van krassen is veel goedkoper en kost minder tijd. Daarnaast kunnen wij ook andere beschadigingen, zoals graffiti en chemische aanslag verwijderen.”


Het bedrijf gebruikt voor het verwijderen van beschadigingen machines die speciaal voor hen ontwikkeld zijn. “Met een geavanceerde polijsttechniek worden beschadigingen van alle glazen oppervlakten verwijderd, zonder vervorming en verkleuring. Ons doel is om binnen een project zoveel mogelijk aangetaste ruiten te herstellen, zodat het aantal dat uiteindelijk toch vervangen dient te worden, minimaal is. We werken met een zeer ervaren team dat renovaties door heel Nederland uitvoert. De meeste werknemers zijn al langere tijd bij ons in dienst. Het werk is dan ook specialistisch en er zijn maar weinig soortgelijke organisaties in Nederland.”

Op bijzondere plekken renoveren

"Naast het polijsten van ruiten en dergelijke van woningen en kantoorgebouwen, renoveren we soms ook op bijzondere plekken. Zo hebben we kortgeleden aangetaste ruiten van de nieuw gebouwde gevangenis in Zaandam gerenoveerd. Dit was een erg leuke opdracht, maar ook een grote klus, want veel ruiten waren beschadigd. Daarnaast hebben we eens een zwembad en glas van een trein en jacht gepolijst. Elke opdracht is een uitdaging en proberen we zo goed mogelijk uit te voeren.


Bedrijven willen aangetaste ruiten vaak zo snel mogelijk laten renoveren, omdat woningen vaak binnen een bepaalde tijd opgeleverd moeten worden. We hebben daarom een heldere planning, zodat we altijd binnen vijf werkdagen langs kunnen komen om een renovatie uit te voeren. Van klanten horen we vaak dat ze hierover en over onze werkzaamheden zeer tevreden zijn. Ik ben dan ook erg trots op het bedrijf en alle medewerkers.”

Efficiënter werken met online software

Jarenlang namen de medewerkers een stapel papier met onder meer informatie over de opdracht en een factuur mee naar locatie. Vier jaar geleden is Glasrenovatie overgenomen door dhr. Westermann. Hij heeft sindsdien veel vernieuwen en uitbreidingen doorgevoerd binnen het bedrijf, waaronder een nieuw softwaresysteem, ontwikkeld door Reinder.eu, wat medewerkers op locatie via een tablet kunnen gebruiken.


Met dit systeem kan ik medewerkers digitaal informeren over de opdracht, zij hoeven daardoor geen stapel papier meer mee te nemen,” vertelt Jacqueline. “Ook kunnen zij na afronding van een project de factuur op de tablet laten ondertekenen door de opdrachtgever. Alles wat de medewerkers op locatie invoeren in het programma, kan ik direct via mijn computer bekijken. Met dit digitale systeem werken we veel efficiënter. De komende tijd willen we blijven innoveren en onze werkzaamheden uitbreiden naar het buitenland, om ook daar bedrijven van dienst te kunnen zijn.”

Reinder.eu

Tingietersstraat 14

8601WJ Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)515-227027

KvK nr.: 670 821 30

 

Route