Skip to the content

Wouter Jorritsma: “Wij van Freez.it zijn het verlengstuk van de klant”

Freez.it is een ICT-bedrijf dat computernetwerken, thuiswerkoplossingen en beveiligingsoplossingen bouwt en beheert. Dit doen ze voor zon 450 midden- en kleinbedrijven in Noord-Nederland. Niet iedere organisatie heeft de mankracht en het geld om zelf een ICT-afdeling op te zetten. Sommige bedrijven huren ons in ter ondersteuning van hun eigen ICT-afdeling, maar bij 90 procent van de bedrijven fungeren wij als systeembeheerders, vertelt Wouter Jorritsma (mede-eigenaar van Freez.it).

Freez.it

Freez.it is precies tien jaar geleden opgezet door Wouter Jorritsma en Arnout Visser. “We zijn met z’n tweeën begonnen en zijn langzaamaan uitgegroeid tot een bedrijf met veertien man personeel. En we staan niet stil, we groeien nog ieder jaar,” vertelt Wouter. “We werken voor veel verschillende bedrijven, waaronder autodealers, tandartsen en notarissen, maar ook scholen staan op de lijst. Onze dienstverlening is erg breed. We bieden diverse standaard servicepakketten aan, van het beheren en onderhouden van een computersysteem tot en met het installeren van een server in de cloud.”

Zelfsturende teams

“We zijn een zelfsturende organisatie, wat inhoudt dat we verschillende zelfsturende teams hebben zonder hoofden die hun eigen taken inplannen en uitvoeren. Ieder team heeft zijn eigen vaste klanten. Dit is prettig voor klanten, want ze hebben een vast aanspreekpunt. Eén keer in de zoveel tijd hebben Arnout en ik overleg met de teams, de rest van de tijd werken ze zelfstandig. Op een digitaal scherm, dat in de werkruimte hangt, is te zien hoe ieder team presteert. Hierop staat bijvoorbeeld de responstijd, de verkochte producten en diensten en het aantal nieuwe en afgeronde projecten. Het verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerkers is door de zelfsturing hoog en met de klanten ontstaat een goede vertrouwensband.


Ik noem Freez.it ook wel eens een machine die blijft draaien, ook als wij geen input geven. Ieder team beslist zelfstandig en is gemotiveerd om haar doel te bereiken, dat vind ik mooi om te zien. Wij geven onze medewerkers vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Ik vind het belangrijk dat medewerkers zich gewaardeerd voelen en trots kunnen zijn op hun prestaties en het bedrijf. Doordat de teams zelfsturend zijn, kunnen wij als eigenaren soms een stapje terug doen en vanaf een afstand naar het bedrijf kijken. Dit zorgt ervoor dat we objectiever en met een andere blik naar zaken kunnen kijken.”

 

Doordat de teams zelfsturend zijn, kunnen wij als eigenaren soms een stapje terug doen en vanaf een afstand naar het bedrijf kijken. Dit zorgt ervoor dat we objectiever en met een andere blik naar zaken kunnen kijken

 

Flexibel ondernemen

“We werken met onderhoudscontracten die maandelijks opzegbaar zijn. Het dwingt ons om te presteren en kwaliteit te leveren en we geven klanten de vrijheid om het contract op te zeggen wanneer ze willen. Het aanbieden van onderhoudscontracten die per maand opzegbaar zijn, is in Friesland redelijk uniek onder ICT-bedrijven. Veel van deze bedrijven werken met jaarcontracten of zelfs vijfjarige contracten. De druk om een constante hoge kwaliteit te leveren wordt hierdoor minder belangrijk, omdat klanten vastzitten aan een contract en daardoor toch wel betalen. Wij hebben mede daarom een aantal jaren geleden het besluit genomen om over te stappen naar maandcontracten.

 
Naast flexibele onderhoudscontracten is ook onze service flexibel. Bij de start van een samenwerking met een klant leggen we direct alle benodigde informatie vast. Denk daarbij aan de inhoud van de opdracht, de gegevens van de klant en de contactpersoon. Dit doen we zodat iedere medewerker een klant direct ondersteuning kan bieden als hij of zij daar telefonisch om vraagt. Een medewerker hoeft slechts de naam van een klant in ons systeem in te typen en alle benodigde informatie komt in beeld. Klanten krijgen bij ons dan ook nooit te horen dat ze pas op een later moment geholpen kunnen worden omdat hun contactpersoon niet aanwezig is. Nee, iedere medewerker kan iedere klant op ieder moment helpen.”

Bijna alles geautomatiseerd

Bijna alle papierstromen binnen Freez.it zijn geautomatiseerd. “Vrijwel het gehele traject, van het opstellen en versturen van een digitale offerte tot en met het verzenden van een digitale factuur na afronding van het project, verloopt automatisch. Bij elke nieuwe opdracht krijgen de betrokken medewerkers automatisch een melding met een af te werken checklist. Ook wordt automatisch een planning gemaakt en onder elke offerte en factuur een digitale handtekening geplaatst. Naast dat het tijdwinst oplevert is het ook minder foutgevoelig. Elke handeling die ons ook maar een beetje tijdwinst oplevert, automatiseren we dan ook.

 
In de praktijk kom ik veel bedrijven tegen die meer winst kunnen genereren als ze meer zouden automatiseren. Ik wil ondernemers dan ook als tip meegeven eens een stap terug te doen en objectief te kijken naar je organisatie om te kijken wat er geautomatiseerd kan worden. Vaak is er veel mogelijk. Freez.it is door automatisering de afgelopen jaren veel gegroeid en groeit nog steeds. Maar groeien is niet ons primaire doel. We willen beter worden dan concurrenten. Ik zou willen dat mensen zeggen dat we kwalitatief het beste ICT-bedrijf van Friesland zijn.”

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel