Skip to the content

De Bruin Trading Heerenveen geeft gebruikte vrachtwagens en trailers een tweede leven in het buitenland

De Bruin Trading Heerenveen geeft gebruikte vrachtwagens en trailers een tweede leven in het buitenland

Het inkopen van gebruikte vrachtwagens en trailers om ze vervolgens te verkopen naar het buitenland waar ze een tweede leven krijgen. De Bruin Trading uit Heerenveen doet het inmiddels al meer dan tien jaar. Gerben de Bruin (mede-eigenaar): “We exporteren de voertuigen voornamelijk naar Afrika en het Midden-Oosten.”

In- en verkoop voertuigen

Het internationale transportbedrijf De Bruin Transport was jarenlang het familiebedrijf van De Bruin. Naast het vervoeren van transport handelden ze af en toe in vrachtwagens. In 2003 gooiden ze het roer om. Ze verkochten het transportbedrijf en legden zich volledig toe op de export van vrachtwagens en trailers. De Bruin Transport werd De Bruin Trading. “Vrachtwagens hebben me al van jongs af aan geboeid,” vertelt Gerben. “Voor mij was het dan ook vanzelfsprekend dat ik bij het familiebedrijf aan de slag zou gaan. Bij de Bruin Trading ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van vrachtwagens en trailers. We exporteren de voertuigen voornamelijk naar Afrika en het Midden-Oosten.


We zijn een klein bedrijf, maar daardoor ook erg persoonlijk. Klanten die bij ons langskomen worden bijna altijd door mijzelf geholpen. Dit levert vaak positieve reacties op, omdat er meteen handel kan worden gedaan. Het voordeel is ook dat je zelf precies weet wat er binnenkomt en verkocht wordt en dat je het contact met diverse klanten eenvoudig onderhoudt. Het hebben van een uitgebreid netwerk en een goede relatie met klanten en leveranciers is namelijk van belang in deze specifieke markt. Het doen van handel blijft toch een kwestie van gunnen.”

Verkoopkanalen

“De vrachtwagens halen we uit heel Nederland, maar ook daarbuiten. De meesten krijgen we aangeboden via ons netwerk, maar we maken ook gebruik van de website verkoopjetruck.nl, waar bedrijven en particulieren hun vrachtwagen aan ons aan kunnen bieden. Wij brengen vervolgens een bod uit, waar de klant op kan reageren. Voor het presenteren van onze ingekochte vrachtwagens gebruiken we de website debruintrading.nl. Hierop staat onze actuele voorraad. Vrachtwagens die we hier op zetten, staan ook automatisch op platformen als marktplaats, zodat we gemakkelijker te vinden zijn.


De concurrentie binnen de vrachtwagenhandel is groot en de export naar het Midden-Oosten is de laatste jaren lastiger geworden door lagere olieprijzen en toenemende oorlogen. Mede hierdoor hebben we onze afzetmarkt verder uitgebreid. We richten ons nu ook op de verkoop van jong gebruikte vrachtwagens naar Europese landen. Daarnaast hebben we minder voorraad en meer vaste klanten en leveranciers.”