Skip to the content

database migratie en versiebeheer sql server mysql postgresql

whacky migration database schema and data migration

Database migratie en database versiebeheer kan een tijdrovende en frustrerende klus zijn. In een tijdperk waarin softwareoplossingen elkaar in een snel tempo opvolgen en de technieken ons soms doen besluiten om een ander platform te kiezen komt het migreren van data steeds vaker voor.

Ook een goed versiebeheer van de development, staging en productie databases zijn van groot belang. Fouten kosten immers erg veel tijd (lees geld). Whacky Software Developers heeft voor deze vraagstukken een simpele maar doeltreffende oplossing gebouwd : Whacky Migration.

Migreer je database naar het platform van je keuze

Met Whacky Migration migreer je eenvoudig alle relationele databases naar het platform van je keuze. SQL Server naar MySql of Oracle naar PostgreSql, in een paar muisklikken heb je het schema en de data omgezet naar het platform van je keuze.

Het converteren van een SQL Server database naar een MySql database (485 tabellen en +1.000.000 records) duurt ongeveer 4 minuten.

Sql Server to MySql migration output

Versiebeheer

De versiebeheer-optie vergelijkt de bron en de doeldatabase met elkaar en genereert schema- en datawijzigingen. Deze actie is langzamer en duurt ongeveer 7 minuten in de vergelijkbare configuratie zoals die hierboven is beschreven.

Relationele databases

Het schema en de data worden in de juiste volgorde verwerkt zodat er geen problemen ontstaan met relaties tussen tabellen.

Limieten

Natuurlijk zijn er limieten aan wat er mogelijk en wenselijk is.  Mocht er iets niet mogelijk zijn dan helpen we je graag op weg met specifieke oplossingen. Zo is het in de standaard versie niet mogelijk om blob data te converteren. Deze actie zal een dusdanig beslag op de capaciteit van een server leggen dat er problemen zullen ontstaan.

Opgeslagen procedures en functies kunnen eveneens niet worden gemigreert naar een ander platform. Dit levert bij gebruik als versiebeheersysteem overigens geen problemen op.

Prijs

De software zal vanaf 1 januari 2019 beschikbaar zijn als Windows Form Application. De kosten bedragen € 350,- per jaar voor een single user licentie.

Meer weten of alvast een demo plannen? Neem dan contact op.

Reinder.eu

Tingietersstraat 14

8601WJ Sneek

E-mail: info@reinder.eu

Telefoon: +31 (0)515-227027

KvK nr.: 670 821 30

 

Route

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess