Skip to the content

Met Bootcamp Team geven we fitnesstrainingen in de buitenlucht op verschillende locaties

bootcampteam | Reinder.eu

Sinds 2011 runt Richard de Ruijter samen met zijn vrouw Nanda het bedrijf Bootcamp Team. Bootcamp Team is een organisatie met 40 zelfstandige fitness- en sportprofessionals die allen een passie hebben voor het geven van Bootcamp trainingen. “De trainingen bestaan onder andere uit fitnessoefeningen in de buitenlucht op verschillende locaties in Nederland,” vertelt Richard.

Fitness in de buitenlucht

“Naast fitnessoefeningen komen tijdens een Bootcamp training hardlopen en invaltrainingen aan bod. We proberen met de trainingen mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Persoonlijke aandacht en een goede sfeer binnen een groep zijn belangrijke aandachtspunten. De rol van de trainer is hierin heel bepalend. Daarnaast is variatie in de trainingen belangrijk. Mensen moeten steeds opnieuw verrast en uitgedaagd worden. De trainingen vinden op verschillende locaties in Nederland plaats; in parken, op pleinen en stranden en in de duinen. In de agenda op de website van Bootcamp Team kunnen mensen zien waar en wanneer een training plaatsvindt. Dit is meestal ruim van te voren bekend.”


Bootcamp Team is vijf jaar geleden opgezet. “Ik ben trots dat we in vijf jaar tijd veel gegroeid zijn en dat we nu zo’n 120 trainingen per week geven op verschillende locaties in heel Nederland. Op sommige dagen volgen wel 200 tot 300 mensen een Bootcamp training. Het geeft me een goed gevoel dat we zoveel mensen in beweging krijgen en dat mensen aangeven fitter te zijn geworden door onze trainingen.” Op de vraag wat Bootcamp Team uniek maakt, antwoordt Richard: “Ik zou willen dat mensen zeggen dat we goed zijn in het geven van trainingen op een persoonlijke manier. Persoonlijke aandacht is een belangrijk aandachtspunt binnen ons bedrijf.”

Sportieve evenementen

Naast de trainingen proberen Richard en Nanda een aantal keer per jaar een evenement te organiseren. “We hebben een keer een evenement gehouden in de Kuip in Rotterdam waar zo’n 300 enthousiaste mensen aan deel hebben genomen. In het Rotterdamse stadion hadden we verschillende oefeningen uitgezet. Verder hebben we drie keer een evenement gehouden op het strand bij Noordwijk en hebben we eens een trainingsevent in het Zuiderpark in Den Haag georganiseerd. Met de evenementen willen we mensen een tof gevoel geven.”

Geautomatiseerde ICT-oplossing

Op de vraag wat de grootste uitdaging tot nu toe was, antwoordt Richard: “Voor mij was het een uitdaging om een goede ICT-oplossing te vinden voor Bootcamp Team. Het doen van administratieve taken hoort erbij, maar vind ik minder leuk om te doen. Het moet daarom zo weinig mogelijk tijd kosten. Toen we startten met Bootcamp Team hadden we een systeem dat prima werkte bij 30 trainingen per week, maar toen het na een aantal jaren 120 trainingen per week werden, kwamen we tot de conclusie dat het systeem niet meer goed genoeg was. Het inplannen van de trainers en deelnemers moest handmatig gebeuren en kostte veel tijd.


Ik ben daarom op zoek gegaan naar ontwikkelaars die voor mij een nieuw geautomatiseerd systeem konden bouwen. Reinder.eu is op ons pad gekomen en heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarin alles is geautomatiseerd. Het nieuwe systeem werkt snel en gemakkelijk en het scheelt mij een hoop tijd die ik kan steken in andere zaken, zoals ondernemen.

“Besteed je tijd aan ondernemen in plaats van zaken die ook geautomatiseerd kunnen zijn”

Meer tijd om te ondernemen

In het nieuwe systeem is in één oogopslag inzichtelijk wat er speelt binnen Bootcamp Team. Denk hierbij aan het aantal trainingen en deelnemers per week, het uitbetalen van de trainers en een dagrapport met daarin de activiteiten van de trainers. Deze informatie is voor mij van belang, omdat ik hier de bedrijfsstrategie op baseer. Ik kan daarom wel zeggen dat software een alles bepalende factor is binnen ons bedrijf. Je moet weten waar je staat met je bedrijf om je bedrijf te kunnen laten groeien. Het geautomatiseerde softwaresysteem wat Reinder.eu voor ons ontwikkeld heeft, is hierbij een hele belangrijke ondersteuning. Als je de juiste cijfers kunt vergaren, ben je aan het sturen op datgene wat er daadwerkelijk gebeurt en kan je het beïnvloeden. Mijn tip voor de lezer is dan ook: besteed je tijd aan ondernemen in plaats van zaken die ook geautomatiseerd kunnen zijn.”


Ook voor de deelnemers van Bootcamp Team is het nieuwe systeem een verbetering. “Mensen kunnen zich online via de website inschrijven voor een training en kunnen zich hier ook eenvoudig afmelden als ze een keer niet aanwezig kunnen zijn. De nieuwe ICT-oplossing is voor ons en de klant een win-winsituatie.”

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess