Skip to the content

Ben Roersma: “Succes staat of valt met een perfect resultaat”

Roersma Schilders Rocketsell | Reinder.eu

Meer dan 30 jaar zit hij in het schildersvak, Ben Roersma, eigenaar van Roersma Schilders dat gevestigd is in Berltsum. Al op zijn veertiende hielp hij zijn vader geregeld in het schildersbedrijf. In het jaar 2000 heeft Ben het bedrijf overgenomen en inmiddels is Roersma Schilders, met vijf man personeel, een bekend schildersbedrijf in Berltsum en omstreken.

Op de vraag wat schilderen zo leuk maakt, antwoordt Roersma: “Ik probeer de smaak van de klant samen te laten vloeien met de perfectie van het uitgevoerde werk. Het eindresultaat moet strak en perfect zijn.”

 

Schilderwerk

Roersma Schilders is gespecialiseerd in het uitvoeren van spuitwerk. “Al het binnenwerk zetten we aan de hand van de spuittechniek in de verf. Ook het aanbrengen van brandvertragende coatings en spack is mogelijk. Wij passen de spuittechniek al vanaf het begin van de organisatie toe. We zijn er ooit mee begonnen toen er een verbod kwam op het schilderen van binnenwerk met terpentine verf. Hierdoor werden we verplicht om voor het binnenwerk verf op waterbasis te gebruiken. Maar het resultaat van het aanbrengen van waterverf met de kwast werd veel minder strak dan wanneer we het aanbrachten met de spuit. Sindsdien gebruiken wij bijna alleen nog de spuittechniek. Naast dat het resultaat veel strakker is, scheelt het ook tijd.” Het buitenwerk wordt nog steeds op de traditionele wijze met de kwast gedaan, alhoewel Ben wel oude dakpannen van een coating voorziet middels de spuittechniek.

 

Roersma Schilders verricht het meeste schilderwerk voor particulieren en bouwbedrijven, voornamelijk in het hogere segment. “Vorig jaar hebben we de binnenmuren van het oude kantoorgebouw Pantien in Leeuwarden in de verf gezet. Dit was een groot project, waarvan het resultaat erg mooi is geworden.” Naast het doen van gewoon schilderwerk, werkt Roersma zo nu en dan samen met een kunstschilder. “We hebben samen diverse uitgaansgelegenheden in Leeuwarden een nieuwe look gegeven. Roersma Schilders heeft de basis gelegd en de kunstenaar heeft de muurschilderingen aangebracht. Zo’n klus is een leuke afwisseling.”

 

“De binnenmuren van het oude kantoorgebouw Pantien verven was een groot project met een mooi eindresultaat”

 

Calculatie applicatie RocketSell

Ben Roersma runt zijn bedrijf met veel plezier, maar het schilderen zelf blijft zijn grootste passie. “Het liefst ben ik de hele dag op pad om te schilderen, maar het doen van administratief werk hoort er ook bij. Offertes opstellen en calculeren zijn belangrijke onderdelen die meestal na werktijd nog moeten gebeuren. Ik verwerk de offertes momenteel op de computer in een softwareprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor schildersbedrijven. Dit programma werkt prima, maar het kost veel tijd om achteraf alle gegevens in te voeren. Op een bepaald moment dacht ik bij mezelf, dit moet toch sneller kunnen? Een offerte zou direct op locatie, samen met de klant, ingevuld, gecalculeerd en vastgelegd moeten worden.”

 

Roersma kwam op het idee om een applicatie te laten ontwikkelen die op de computer, tablet en smartphone te gebruiken is en waarmee je direct ter plaatse een offerte kunt vastleggen of een factuur kunt versturen. Meerdere softwareontwikkelaars zijn met de applicatie aan de slag gegaan, maar door omstandigheden en de moeilijkheidsfactor werd de ontwikkeling van de app steeds stilgelegd. Anderhalf jaar geleden kwam Roersma in contact met Reinder.eu. “Het idee van de applicatie, die ik inmiddels de naam RocketSell had gegeven, legde ik voor aan Reinder.eu. Applicatieontwikkelaar Rick is vervolgens met de ontwikkeling van de applicatie aan de slag gegaan en heeft het project inmiddels bijna afgerond.”

 

Met de RocketSell app kun je samen met de klant op locatie alle wensen en benodigdheden doorspreken, een offerte opstellen en direct vastleggen door middel van het zetten van een digitale handtekening. “Het voordeel van de RocketSell app is dat het niet alleen geschikt is voor schildersbedrijven, maar voor elke onderneming die werkt met digitale facturen of offertes. Iedere organisatie kan namelijk zijn eigen producten invoeren en daarmee de applicatie zelf samenstellen.” De RocketSell applicatie is binnenkort gratis te downloaden in de Google Play Store.

Een echte doener

Naast eigenaar van Roersma Schilders is Ben eigenaar van BR Verhuur en sinds kort van RocketSell B.V. In zijn vrije tijd mag hij graag paling roken. “We doen jaarlijks mee aan de Nederlandse en de Friese kampioenschappen en hebben al eens een prijs gewonnen. Net als bij schilderen draait het bij paling roken ook om perfectie.” Verder is Roersma geregeld op het voetbalveld en het kaatsveld te vinden. “Ik zit in de activiteitencommissie en ben leider van het voetbalteam F1.” Naast een doener is Ben Roersma ook een doorzetter. “Het ontwikkelen van de RocketSell applicatie heeft veel tegenslagen gekend, maar ik heb altijd volgehouden en het resultaat mag er zijn. Mijn tip aan de lezer is dan ook: ga ervoor en maak je droom werkelijkheid.”

 

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess