Skip to the content

Alles gaat automatisch maar niets vanzelf

alles gaat automatisch maar niets vanzelf

Bij ICT’ers gaat alles automatisch maar niets vanzelf. Deze uitspraak kwam voorbij op Twitter en best een mooie quote, vind je ook niet.

au·to·ma·tisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 werkend zonder ingrijpen van de mens

2 zonder na te denken;

Vorig jaar hebben we een webapplicatie opgeleverd waar iedere klant na aankoop om de mening wordt gevraagd over de werking van de website. Gelukkig voor ons reageert 90% meer dan positief. Men is erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van de website en de applicatie.

Nu snap ik dat 100% tevredenheid een utopie is of een kwestie van onbeperkte budgetten maar die 10% van de ontevreden bezoekers houden me bezig. Dat alles zou werken zonder ingrijpen van de mens is nu eenmaal niet mogelijk, omdat er input nodig is van een gebruiker. Dus als we de betekenis 'zonder na te denken' wat verder uitdiepen dan zit daar een interessant deel van de ontevreden bezoeker in verscholen.

Een mens stopt direct met zelf nadenken als je die een computer en software geeft

Gekscherend zeggen we op kantoor weleens dat een mens direct stopt met zelf nadenken als je die een computer en software geeft. Vroeger moest je een factuur boeken in verschillende boekingsregels. Nu scan je de factuur en stuurt die naar de boekhoudsoftware die de factuur automatisch verwerkt zonder dat je kennis hebt van het boekhouden. Hier is de betekenis 'werkend zonder ingrijpen van de mens' helemaal waar totdat de gebruiker de factuur verkeerd om op de scanner legt, want dan gaat het fout.

De discrepantie in het woord automatiseren zit dan ook in de dubbele betekenis van het woord of het onjuiste gebruik van het woord. Immers je kan niet automatisch die factuur verwerken zonder dat er is nagedacht over de manier waarop je de factuur scant. Dus de factuur wordt pas automatisch verwerkt nadat de gebruiker heeft nagedacht.

In het proces van automatiseren zijn we inmiddels zover dat we hele beroepsgroepen uit kunnen schakelen en zonder kennis taken uit kunnen voeren waarvoor je, nog niet zo heel lang geleden, minimaal 4 jaar naar school ging.

Perceptie vs ervaringen

De perceptie die wij als branche scheppen, strookt niet met de ervaring van een gebruiker. Marketing is daarin een toverwoord, omdat de automatiseringsbranche er wel voor zorgt dat de gebruiker iets wil gaan gebruiken wat het leven waarschijnlijk aangenamer of eenvoudiger maakt. Of dat werkelijk zo is laat ik even in het midden, maar feit is dat we op alle gebieden automatiseren zien als de olie die de machine doet laten draaien.

Uiteindelijk is het onze boterham, dus ben ik blij met de wil om de mens te vervangen door geautomatiseerde processen ware het niet dat het over enkele jaren zo zal zijn dat de programmeur minder nodig zal zijn. Ook in onze beroepsgroep zullen we gaan zien dat er software komt die veel standaard programmeerwerk zelf uit zal kunnen voeren.

Terug naar het zelf nadenken en automatiseren. Ook wij denken continue na over de werking en usability van onze software en we zien in maatwerksoftwareprojecten dat vaak het budget de beperking is van deze lastige vraag. Met deze kennis werken we hard aan slimme en mooie oplossingen waarmee gebruikers wordt verteld wat er fout gaat al voordat het fout gaat. Hoe slim en mooi we deze oplossingen ook maken er blijft altijd kennis en kunde nodig bij het gebruiken van software.

Adres conversie

Adressen splitsen en controleren.

We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je adressen kunt splitsen of je Excel data kunt converteren voor allerlei doeleinden. Probeer het gratis uit!

Data conversie Excel

"Wie op zoek is naar een teamplayer, een man van zijn woord en een uitmuntende programmeur, dan kan ik Reinder zeker aanbevelen. Reinder bedankt en tot de volgende uitdaging."

Marijn Snoek - Fleetaccess